Beograd ima dva državna prvaka

 

Vazduhoplovni Savez Srbije i AK “Kumulus” iz Novog Sada su organizovali Državno prvenstvo Srbije u paraglajdingu, disciplina precizno sletanje na cilj.
Takmičenje je organizovano na sportskom aerodormu u Velikim Radincima, 17. i 18. aprila. Okupilo se 40 takmičara iz Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske i Španije.

 

Najbolji u Srbiji u 2021. godini su odlučeni nakon 5 serija, a posebno moramo istaći klubove iz Beograda, KVS “Košava” i AK “Jat” čiji su se takmičari probili do samog vrha i time pokazali da se veliki trud i rad i te kako isplate.

U ekipnoj konkurenciji KVS “Košava” je osvojila 3. mesto.

U juniorskoj konkurenciji, 1. mesto je osvojio Dimitrije Maletić, koji se takmičio za KVS “Košavu”, 2. mesto je pripalo Marijanu Stanojeviću, takmičaru AK “Jat”, a na 3. mestu je Djordje Lazarević, iz Kraljevačkog kluba “EOL”.

 

U seniorskoj konkurenciji, nakon urađene “vanredne” 6. serije, jer su oba takmičara imala identičnih 5 rezultata, titulu prvaka države je u Beograd odneo Slobodan Maletić, član Beogradske “Košave”, a 2. mesto je pripalo Ivanu Pavlovu iz AK “Kumulus”, koji je bio domaćin na ovom takmičenju.

 

Završetak 6. serije, malo pre mraka

Ovo takmičenje je bilo prvo ovogodišnje vazduhoplovno državno prvenstvo, i ovom prilikom želimo da čestitamo klubovima iz Beograda na postignutim odličnim rezultatima.

Close Menu