Evropski kup u preciznom sletanju Čenej

Evropski kup u preciznom sletanju Čenej

Прошлог викенда на спортском аеродрому Ченеј надомак Новог Сада одржан је Европски куп и Државно првенство у прецизном слетању параглајдером .

 Укупно 52 пилота, из Србије као и  гостију из Словеније, Чешке, Румуније, Мађарске, Турске, Црне Горе и Бугарске,  окупило се у петак, како би  проверили опрему и осетили терен.  Организатор такмичења  КВС „Кошава“  побринуо се  за  безбедност учесника , беспрекорну организацију  , док се за угодан и комфоран боравак такмичара побринуо  аеро клуб „Нови Сад“ .

Такмичење је отворио градоначелник Новог Сада, у присуству председника АК Нови Сад,  Драгана Самарджића и представника организатора Европског купа, Слободана Малетића. Они су поздравили  тамичаре и госте манифестације уз позив на фер такмичење и жељу за добрим метео условима, исказавши задовољство што се један догађај од значаја за домаћи и међународни параглајдинг одржава баш на аеродрому Ченеј.  Градонаћелник је изјавио  да очекују даљи развој параглајдинга и осталих грана спортког ваздухопловства на овом аеродрому и да неће изостати подршка града.  Уз ове поруке организтора и почасних гостију Европског купа у прецизном слетању параглајдером , отворен је први такмичарски дан од укупно два планирана.

Како то уобичајено следује након формалности, убрзо су се  први такмичари  нашли у ваздуху.

Већ након сат времена, при крају прве серије појачава ветар и испоставило се да је то крај првог такмичарског дана. Упорност организатора и такмичара није могла да се избори са прејаким ветром.

Другог такмичарског дана, директор такмичења, жири за беѕбедност и судијски тим су од 05:00ч. мерили и бележили метео услове како би се евентуално створили услови за отварање другог такмичарског дана. И поред вишесатне истрајности и челичне воље свих  учесника манифестације, у 14 сати се одустало од отварања 2. такмичарског дана и наставка такмичења.

Уз шаљиве коментаре,  да после Кипра  (који је прекинут због метео услова) можда буду имали „трећу срећу”  у неком наредном такмичењу, домаћин је испратио госте и такмичаре.

Leave a Reply

Close Menu